Grundfunktioner i Norrmoln

IT utan servrar, tekniker och strul

Med Norrmoln kan du skrota alla dina gamla IT-bekymmer! Istället för att köpa dyra servrar och konsulttjänster för att installera, underhålla, uppdatera och felsöka din IT-miljö köper du från Norrmoln istället funktionerna du behöver helt nyckelfärdigt!

I Norrmolns datacenter finns all den säkerhet, tillgänglighet och datakraft som du kan tänkas behöva. Allt levereras över Internet och är åtkomligt var du än befinner dig. Vill du inte binda upp en enda krona i IT-investeringar ordnar vi det också! Du kan hyra hela din IT-miljö som funktion, inklusive dina arbetsplatser, skrivare, mm. Låter det för bra för att vara sant? Testa oss redan idag – du kommer inte att bli besviken!

Alltid tillgängligt

Norrmolns datacenter är designat för drift dygnet runt alla dagar. På IT-språk kallas det NOSPOF (No Single Point Of Failure), men för dig som kund betyder det att dina IT-system bara tuffar vidare – även om något skulle gå sönder. Det gör det ibland – men det kommer du aldrig att märka!

Alla dina data i säkert förvar

Dokument, e-post, databaser och all annan information du lagrat i Norrmoln säkerhetskopieras dagligen (eller oftare om du har krav på detta) och lagras på flera geografiskt åtskilda platser. Även om den värsta av katastrofer skulle inträffa så, t ex brand, så behöver du inte vara orolig – dina data finns alltid i säkert förvar!

Skydd mot virus

Såväl e-postlådor som fillagringsytor skyddas mot virus med ett modernt och uppdaterat virusskydd. Som tillägg kan du också välja att öka säkerheten ytterligare genom att lägga till en extra virusskanning och filtrering av spam för  in- och utgående e-post.

Alltid uppdaterat

Våra experter arbetar dagligen med att underhålla och uppdatera alla delar i datacentret. Vi ser till att lägga på de senaste säkerhetsuppdateringarna, att övervaka hälsotillståndet i de olika delsystemen och se till att potentiella problem åtgärdas utan att du ens hinner märka något.

Så mycket IT du behöver, när du behöver det

Med Norrmoln har du maximal flexibilitet. Behöver du mer datakraft skruvar vi på kranen och beöver du mindre så stryper vi. Du betalar bara för den IT du behöver vid varje tillfälle och kan smidigt och enkelt öka eller minska lagringsutrymme, antal användare, e-postlådor, etc i takt med att dina behov förändras!

Åtkomst såsom den passar dig bäst!

Vi kan erbjuda flera olika lösningar för att komma åt dina tjänster i Norrmoln. Via fjärrskrivbord kan din arbetsplats se likadan ut oavsett varifrån du loggar in. Vi kan också erbjuda ihopkoppling av ditt företags lokala nätverk med Norrmoln via olika typer av krypterade lösningar (VPN eller VLAN), vilket kan vara ett bra alternativ när dina applikationer har höga bandbreddskrav mellan arbetsplatser och servrar eller när du har behov av att köpa bara delar av din IT från Norrmoln.

Flexibelt och anpassningsbart

Vår färdiga paket är snabba att komma igång med till en låg kostnad, men de kanske inte passar just dig? Inga problem! Vi kan anpassa din IT-lösning precis efter dina behov! Det kanske kostar någon extra krona, men vi har all kunskap och erfarenhet som krävs för att snabbt och kostnadseffektivt sy ihop exakt den lösning du behöver. Vi vet också hur vi ska konfigurera lösningen för att din IT-upplevelse ska bli så bra den bara kan bli!

grund

Mer information